V době Halloweenu mají na našich stolech často čestné místo sladkosti a jiné dobroty. Je však zcela možné nabídnout slaná jídla, která jsou stejně chutná jako kreativní! Zde je náš výběr těch nejlepších slaných receptů, kterými ohromíte své hosty a potěšíte jejich chuťové buňky na vaší příští halloweenské párty.
Znovu navštívená dýňová polévka
Oslavit Halloween bez uctívání dýně, hlavní ingredience tohoto období, je nemožné. Pokud tradiční dýňová polévka jen stěží evokuje vzrušení z Halloweenu, nic vám nebrání v tom, abyste ji pro tuto příležitost znovu navštívili s překvapivými chutěmi a originální prezentací, která potěší všechny vaše hosty.
Ingredience:
- 1 kg dýňové dužiny
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 litr zeleninového vývaru
- 100 ml hustého crème fraîche
- Uzená paprika, muškátový oříšek, sůl a pepř
příprava:
- Oloupejte a nakrájejte dýni na kousky.
- Nakrájejte cibuli a česnek.
- Cibuli a česnek orestujte ve velkém hrnci s kapkou olivového oleje, dokud nezměknou.
- Přidejte dužinu z dýně a za častého míchání vařte asi 10 minut.
- Zalijte horkým zeleninovým vývarem a vařte 20 až 30 minut.
- Když je dýně velmi měkká, polévku mixujte, dokud nezískáte sametovou texturu. Přidejte crème fraîche a bohatě dochuťte uzenou paprikou, strouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem.
- Polévku podávejte horkou, v miskách nebo jednotlivých verrinech vyskládaných na vašem stole nebo prezentovanou přímo hostům ve velké vydlabané dýni.
Děsivé mini mumiové pizzy
Pizzy lze snadno přeměnit na strašidelné předkrmy na Halloween. Mini mumiové pizzy, přelité rajčatovou omáčkou, sýrem a ozdobené černými olivami, budou hitem malých i velkých, kteří hledají uklidňující chutě.
Ingredience:
- 1 obdélníkové těsto na pizzu
- 200 g rajčatového protlaku
- 100 g strouhaného ementálu nebo mozzarelly
- 12 černých oliv bez pecky
- Sušené oregano, sůl a pepř
příprava:
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Těsto na pizzu nakrájíme na obdélníky. Položte je na plech pokrytý pečicím papírem.
- Každý obdélník potřete rajčatovým protlakem, posypte sušeným oreganem, osolte a opepřete.
- Strouhaný sýr nakrájejte na tenké proužky a rozdělte jej na obdélníky, abyste vytvořili efekt mumiových proužků.
- Uspořádejte dva kousky černých oliv nakrájené na malá kolečka tak, abyste vytvořili oči.
- Pečte asi 15 minut, dokud nejsou mini pizzy zlaté a křupavé.
- Okamžitě podávejte a pohostíte hosty těmito originálními a chutnými předkrmy.
Dýňový a oříškový dort ve stylu zombie
Dýně a podzimní koření se velmi dobře hodí do slaného dortu, který připomene texturu sladkých dortů a nabídne ohromující chuťový zážitek. Přidáním lískových oříšků, rozinek a strašidelné dekorace na bázi kečupu a hořčice polechtáte zvědavé chuťové buňky vašich hostů a přitom se pobavíte přípravou slaného dortu přímo z útrob zombie.
Ingredience:
- 300 g nastrouhané dýně
- 250 g mouky
- 100 g drcených a opražených lískových ořechů
- 50 g rozinek
- 2 vejce
- 10 cl slunečnicového oleje
- 1 sáček prášku do pečiva
- Kmín, nové koření, sůl a pepř
příprava:
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Ve velké salátové míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, kořením, solí a pepřem. Přidejte celá vejce rozšlehaná do omelety.
- Poté pomalu přilévejte olej za dobrého míchání, dokud nezískáte velmi homogenní konzistenci.
- Přidejte opražené a lehce rozdrcené lískové ořechy a také rozinky.
- Nakonec přidáme nastrouhanou dýni. Jemně promíchejte, aby nedošlo k rozdrcení jejich roztavené struktury.
- Vymažte dortovou formu a nalijte do ní směs. Pečte asi 45 minut, dokud nůž nevyjde čistý.
- Jakmile je dort teplý, ozdobte jej dle libosti kečupem a hořčicí, aby dodal halloweenský nádech.
Jediné, co musíte udělat, je připravit tyto neodolatelné slané recepty na Halloween, abyste ohromili své hosty a nadchli jejich chuťové buňky během tohoto strašidelného a lahodného večera!