5 oblíbených tradičních halloweenských receptů ve Spojených státech: budete je ctít?

Alenka Procházková

Ve Spojených státech je Halloween velmi oblíbeným svátkem a stejně oblíbené jsou i kuchařské recepty s ním spojené. Tradiční americká halloweenská jídla zvýrazňují chutě podzimu, včetně ingrediencí, jako je dýně, jablka a koření. Objevte v tomto článku pět typicky amerických receptů na oslavu Halloweenu.

1. Dýňový chléb

Základní typ pádu, dýňový chléb je lahodný sladký přípravek z dýňového pyré. Tento měkký chléb, který se snadno připravuje, potěší chuťové buňky malých i velkých gurmánů.

Ingredience:

  • 425 g dýňového pyré
  • 4 vejce
  • 300 g cukru
  • 240 ml rostlinného oleje
  • 600 g mouky
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička skořice v prášku
  • 1 špetka soli

příprava:

  1. Předehřejte si troubu na 175°C.
  2. Ve velké míse smíchejte vejce, cukr a rostlinný olej. Poté přidejte dýňové pyré.
  3. V jiné míse smíchejte mouku, jedlou sodu, skořici a sůl. Tyto suché ingredience postupně zapracujte do mokré směsi.
  4. Těsto nalijte do vymazané nebo vymazané dortové formy a pečte asi 1 hodinu, dokud špejle nevyjde čistá.
5 oblíbených tradičních halloweenských receptů ve Spojených státech: budete je ctít?
5 oblíbených tradičních halloweenských receptů ve Spojených státech: budete je ctít?

2. Jablečné a skořicové muffiny

Konečná podzimní inspirace, jablečně skořicové muffiny jsou skvělým nápadem na oslavu Halloweenu. Jemné a voňavé se budou skvěle vyjímat na vašich slavnostních stolech.

Přečtěte si také :   Tajemství úspěšného guacamole, které zapůsobí na vaše hosty na aperitivu: 2 snadné a neodolatelné recepty

Ingredience:

  • 2 jablka, oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená na malé kostičky
  • 260 g mouky
  • 100 g cukru
  • 2 vejce
  • 120 ml mléka
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice v prášku
  • Špetka soli

příprava:

  1. Předehřejte si troubu na 200°C. Vložte papírová pouzdra do buněk vaší formy na muffiny.
  2. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, droždí, skořici a sůl. V jiné míse prošlehejte vejce, mléko, rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt.
  3. Mokré ingredience postupně vmícháme do suchých, poté přidáme na kostičky nakrájená jablka a promícháme.
  4. Těsto rozdělte do papírových formiček.
  5. Pečte asi 15 až 20 minut, dokud muffiny nebudou zlatavě hnědé a nafouklé.

3. Dýňový koláč

Halloweenská párty zavazuje, dýně je v centru pozornosti! Dýňový koláč je v tomto ročním období ve Spojených státech nezbytným sladkým koláčem. Ozdobený lahodným přípravkem na bázi dýňového pyré ochuceného vanilkou a podzimním kořením potěší mlsouny.

Ingredience:

  • 1 křehké těsto
  • 425 g dýňového pyré
  • 120 g cukru
  • 2 vejce
  • 160ml hustý crème fraîche
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička skořice v prášku
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
  • Špetka soli

příprava:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C. Dortovou formu vyložte křehkým těstem a dejte stranou do lednice.
  2. Ve velké míse smíchejte dýňové pyré s cukrem, vejci, crème fraîche, vanilkovým extraktem, kořením a solí.
  3. Tuto směs rozetřete na křehké těsto a pečte asi 40 minut, dokud koláč není zlatavě hnědý a pevný.
  4. Před konzumací nechte vychladnout.
Přečtěte si také :   Jak udělat francouzský toast pokaždé? 3 spolehlivé babičkovské tipy!

4. Kořeněný horký jablečný mošt

Typický podzimní nápoj ve Spojených státech, horký kořeněný cider, je ideální pro uklidnění malých i velkých za chladných halloweenských večerů. Jedná se o jablečný mošt ochucený kořením, jako je skořice a hřebíček, podávaný horký.

Ingredience:

  • 1 litr jablečného moštu
  • 2 tyčinky skořice
  • 4 hřebíčky
  • 2 hvězdičky badyánu
  • 1 neošetřený pomeranč, nakrájený na plátky

příprava:

  1. V hrnci smíchejte jablečný mošt s tyčinkami skořice, hřebíčkem, badyánem a plátky pomeranče.
  2. Zahřívejte na středně mírném ohni asi 15 minut, bez varu.
  3. Kořeněný cider podávejte horký v žáruvzdorných sklenicích nebo hrncích. Můžete přidat malou tyčinku skořice jako ozdobu pro extra dotek.

5. Dýňová polévka

Chcete-li změnit sladké recepty, vyberte si uklidňující polévku na bázi dýně!

Ingredience:

  • 1 kg dýně, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 2 cibule, nakrájené nahrubo
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 200 ml husté crème fraîche (volitelně)
  • Sůl a pepř z mlýnku

příprava:

  1. Ve velkém hrnci orestujte cibuli a česnek, dokud nebudou měkké a průsvitné. Poté přidejte kousky dýně a dobře promíchejte.
  2. Nalijte zeleninový vývar do hrnce a přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut, dokud dýně nezměkne a nezměkne.
  3. Polévku rozmixujte v mixéru nebo tyčovém mixéru, dokud nezískáte hladkou a krémovou texturu.
  4. Pro ještě krémovější výsledek můžete do polévky přidat hustou smetanu. Před podáváním horké dochuťte solí a pepřem podle chuti.
Přečtěte si také :   Zapomeňte na supermarketovou majonézu: Zde je návod, jak si ji vyrobit sami během mrknutí oka!

Dodržováním těchto tradičních amerických receptů můžete potěšit a zahřát svou rodinu a přátele během halloweenské párty. Vyzkoušíte některý z těchto lahodných podzimních přípravků?

Domů » Blog » 5 oblíbených tradičních halloweenských receptů ve Spojených státech: budete je ctít?